keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Ystävänpäivän kookoskakku (G+L)


Vietettiin ystävänpäivää jo hieman etukäteenkin ja sain kunnian hemmotella erästä hyvää ystävääni kakulla. Kakulla, joka oli niin maukasta ja hyvää, että olin itsekin ihan yllättynyt :) (ja jota eräs makeannälkäinen pikkuihminen oli hieman etukäteen sipaissut, kun näytti niin hyvältä....)

Ohje löytyi uusimmasta Pirkan ruokalehdestä nimellä suklaa-kookoskakku, jonka muokkasin gluteenittomaksi ja laktoosittomaksi (löytyy alta). Tein hieman pienemmän kakun eli laitoin puolet aineksista, mutta täyte olisi kannattanut tehdä normaalikokoisena puolikkaaseen kakkuunkin. Tämän ohjeen kakkupohja on kyllä paras, mitä olen onnistunut koskaan tekemään - kiitos Pirkka :)! Ja p.s. jos et tykkää kookoshiutaleista, älä laita niitä - kakku on mehevä ilmankin!

Koristeeksi laitoin jo aiemmin tekemiäni sokerimassaruusuja ja marsipaanilehtiä.





Suklaa-kookoskakku 
(jos teet pienemmän kakun, niin laita pohjaan puolet ohjeen aineksista)

pohja:
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 dl maissitärkkelysjauhoa 
4 dl sokeria
3/4 dl tummaa kaakaojauhetta
1tl soodaa
1 tl vanilliinisokeria
½ tl suolaa
150 g leivontamargariinia
1 prk (250g) maitorahkaa
½ dl maitoa
2 munaa

täyte:
1 tlk (425 g) mangoviipaleita
2 dl  kuohu- tai vispikermaa
2 prk sitruunarahkaa
1 rkl sokeria
1 dl kookoshiutaleita

reunoille:
2 dl kuohu- tai vispikermaa
kookoshiutaleita


1. Voitele ja leivitä kakkuvuoka esim. kookoshiutaleilla tai mantelijauheella.
2. Sekoita jauhot, sokeri, kaakaojauhe, sooda, vaniljasokeri ja suola keskenään.
3. Sulata rasva ja anna sen hieman jäähtyä.
4. Sekoita jauhoseokseen rasva, rahka, maito ja munat. Sekoita taikina tasaiseksi esim. puuhaarukalla. (Itse käytin sähkövatkainta.)
5. Kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteessa uunin alatasolla n. 40 minuuttia (puolikkaaseen riittää n. 20 min). Alkuperäisessä ohjeessa paistoaika on 55 minuuttia, en lähtisi tätä kuitenkaan niin kauaa paistamaan!
6. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ja anna jäähtyä kokonaan.
7. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Valuta mangot ja soseuta ne esimerkiksi haarukalla. Vaahdota kerma ja yhdistä se rahkan kanssa. Mausta sokerilla.
8. Laita molempiin kerroksiin ensin mangososetta (itse myös kostutin pohjat kevyesti mangomehulla), sitten kermaseosta ja hieman kookoshiutaleita. Laita loppu kermaseoksesta kakun päälle ja ripottele kookoshiutaleita koristeeksi. Jos haluat koristella myös reunat, niin vatkaa vielä 2dl kermaa ja levitä se reunoille. Viimeistele reunatkin kookoshiutaleilla. 
9. Anna kakun mehevöityä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Kakku säilyy useita päiviä jääkaapissa.


4 kommenttia:

  1. Tätäpä voisi kokeilla! Itse en tykkää kookoksesta esim. juomissa mutta suklaaseen yhdistettynä vie kielen mennessään. Mikäpä ei passaisi suklaan kanssa yhteen... :)

    VastaaPoista
  2. Meilläkään ei kaikki välitä kookoksesta eli ajattelin kokeilla myös ilman kookosta - epäilen että toimii hyvin :)!! Niin ja kyllä kaakao-/suklaapohjaisen kanssa toimivat kait kaikki :), hallelujah suklaa!

    VastaaPoista
  3. Ääks! Paljonko rasvaa ja sokeria? nimimerkillä ikuinen jauhopeukalo.... ;)

    VastaaPoista
  4. Siis olen niiiiin unohtanut rasvan ja sokerin!!!! Asian korjaan heti :)! Kiitos!!!

    VastaaPoista