perjantai 8. helmikuuta 2013

Testattu pyörähdellen


Uudet ompelukset testataan meillä nykyään tanssien ja pyörähdellen. Jos mekko pysyy menossa mukana, niin silloin on hyvä. Tämäkin mekko läpäisi "tarkastuksen" ja E oli innoissaan erityisesti siitä, että samaan kankaaseen oli saatu mahdutettua niin paljon erilaisia eläimiä: siilejä, apinoita, norsuja, oravia...

Äiti puolestaan tykästyi tähän kankaaseen siksi, että se käy lähes minkä tahansa aluspaidan ja sukkisten kanssa. Kankaasta kun löytyy sinistä, oranssia, punaista, keltaista, valkoista, ruskeaa ja vihreää - tarkoituksena oli siis tehdä monikäyttömekko.

Alkuperäinen malli on Ottobren 4/2012 trikoopussimekko, koko 110cm. Mekko on tästä yksinkertaistettu versio ja sovelsin vielä hieman lisää tekemällä helmaan kuminauhakujan. Samalla kaavalla soveltaen tein myös tämän mekon. Pääntien ja kädentien huolittelut on tehty samasta kankaasta, kaksoisneulalla tikaten oranssia ja vaaleansinistä. Kädensuut jäivät ehkä vähän turhan isoiksi, mutta ei tuo menoa haittaa. Toinen miinus lienee se, että pussimallinen mekko vie enemmän kangasta kuin normaali hihaton suora mekko eli tähänkin hupeni 60 cm:n palasta iso osa. 

Kangas on nimeltään Sateenkaarimetsä ja löytyy Royal-tuotteestaA new dress for everyday use. Again, great pattern from Ottobre 4/2012, Fabric from Royal-tuote.

2 kommenttia: