tiistai 19. helmikuuta 2013

Suussa sulava sitruunajuustokakku (L+G)


Edellisistä kakkukokeiluista ja jääkaapissa pötköttelevistä sitruunatuorejuustopaketeista inspiroituneena tein juustokakun. Tästä kokeilusta ei ole mitään muuta sanottavaa kuin että suussa sulavaa. En siis suosittele ollenkaan kenellekään, joilla on vähänkään makeannälkä :). Koristelun tein sulatetulla tummalla suklaalla, tässäkin harjoitus tekee mestarin ja less is more (reunat olisin saanut jättää koristelematta), mutta jostain on aloitettava :)... Ohje lopussa.




SITRUUNAJUUSTOKAKKU (G+L)

Pohja
1 3/4 dl gluteenitonta jauhoseosta 
1 1/4 dl sokeria
1/4 dl tummaa kaakaojauhetta
1/3 tl suolaa
1/3 tl vaniljasokeria
50 g margariinia
1/3 prk maitorahkaa
2 rkl maitoa
1 muna

1. Sulata margariini ja jäähdytä hieman.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Lisää kuiviin aineisiin margariini, rahka, maito ja muna.
4. Sekoita tasaiseksi.
5. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele hieman reunoja. Jauhota reunat esim. mantelijauheella. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.
6. Jäähdytä pohja.

Täyte
5 liivatelehteä
2 dl kermaa
2 dl rahkaa (tai sitruunarahkaa, jos haluat enemmän sitruunanmakua)
400 g sitruunatuorejuustoa
3/4 dl sokeria
½ dl sitruunamehua

1. Liota liivatelehdet kylmään veteen.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi.
3. Lisää kerman joukkoon rahka, sitruunatuorejuusto ja sokeri.
4. Sekoita tasaiseksi.
5. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. 
6. Sekoita liivatemehu muuhun täytteeseen.
7. Kaada vuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa 2-3 tuntia.

Kiille
Kiilteen tein Kinuskikissan ohjeen mukaan, löytyy täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti