sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Laskiaismuffinssi (G+L)


Onko parempaa päivää kuin laskiaissunnuntai? Mäenlaskua ja punaisia poskia, iloa ja laskiaispullia! Koska en ole vielä onnistunut tekemään mielestäni tarpeeksi maukkaita gluteenittomia pullia, niin tein itselleni laskiaismuffinsseja :) (kiitos Mansikkamäen inspiraation!)

Muffinssien päälle laitoin mansikkakermaa, joka oli kyllä maukasta sinänsä, mutta ei jotenkin sopinut näiden muffinssien päälle, ehkä sitruunakerma tms. olisi toiminut paremmin. Mutta siihen täytyi olla tyytyväinen, että Kinuskikissan ohjeen mukaan tehty kerma toimi täysin laktoosittomanakin versiona (kun yleensä koko kerma lössähtää ennen kuin pääsee pursotusvaiheeseen :( ).

Mukavaa laskiaissunnuntaita kaikille!



Sitruunavivahteisest perusmuffinssit

2 munaa
1½ dl sokeria
2-3 tl sitruunamehua
100 g margariinia
2 dl maitoa
2 tl leivinjauhetta
n. 4 dl gluteenittomia jauhoja
n. 1 dl maissitärkkelysjauhoa
(hippunen suolaa)

- sulata margariini ja jäähdytä
- vaahdota munat ja sokerit
- lisää sitruunamehu
- sekoita kuivat aineet
- sekoita kevyesti muna-sokerivaahtoon vuorotellen kuivia aineita, margariinia ja maitoa
- 175-200 astetta, 12-20 minuuttia (muffinssien koosta riippuen)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti