torstai 7. helmikuuta 2013

Syötäviä ruusuja


Olen jo pitkään halunnut alkaa harrastaa enemmän kakkujen tekoa. En ehkä kuitenkaan niin, että joka päivä on uusi kakku pöydällä (niinkuin kotiväki luuli :)), vaan niin, että aina kun uudet juhlat ovat kohilla, yritän harjoitella jonkun uuden jutun.

Ensi viikolla on sekä ystävänpäivä että äitini syntymäpäivä, joten näitä ajatellen harjoittelin ruusujen tekemistä marsipaanista ja sokerimassasta. Marsipaanista tehdyt (punaiset) olivat ensimmäisiä ja ainakin näin pikatuntumalla voisin todeta, että sokerimassasta saa tehtyä kauniimmat ruusut. Tai sitten vika oli vaan tekijässä :)...

Inspiraatiota ja ohjeistusta katsoin Kinuskikissan ruusuohjeesta. Ihan yhtä ohuiksi en saanut lehtiä, ja osa lehdistä repeytyi välillä, mutta yritystä oli kuitenkin :). Työvälineinä käytin silikonikaulinta ja koristelutyökaluja, kuivatuskupit tein erilaisiin mukeihin folion avustuksella. Koristelussa käytin tomuväriä (pinkki) ja kristallipulveria (valkoinen) eli hilettä. Tein ruusut kahdessa erässä, annoin välillä kuivua. Silti haastetta riitti, mutta ensimmäiseksi kerraksi olen tyytyväinen! 
 

Yllä: Vasenta ja oikeaa ruusua koristeltu hieman tomuvärillä ja kristallipulverilla (joka näkyy kuvassa huonosti), takana keskellä olevassa on enemmän tomuväriä. Etummaisessa ruusussa on vain kristallipulveria.






p.s. E halusi osallistua ja sai koristellakseen yhden ruusun. Kristallipulveria löytyi yllättävistä paikoista sen session jälkeen :)...


Some eatable, moulded roses to decorate cakes with.

2 kommenttia:

  1. Kauniita on ruusut. Mulla ei oo vielä aika ja kärsivällisyys riittäny kauniisiin versioihin (kokeiltu on!) :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos...ja kyllä mullakin kärsivällisyys on odotellut VUOSIA. Nyt tein vain päätöksen, että jos mieleni tekee tämän homman opetella, on kärsivällisyyden riitettävä :)...

    VastaaPoista