tiistai 25. syyskuuta 2012

Omenaunelma


Leipomusrintamalla uutena kokeiluna oli omenaunelma, sävelletty ja sovellettu parista erilaisesta reseptistä.
Parhaiten kakku maistui mielestäni vähän jäähtyneenä, mutta näytti tuhoutuvan kaikissa lämpötiloissa siihen malliin, että hyvä, että ehdin kuvan yhdestä palasesta ottaa! Tämäkin on helppo toteuttaa laktoosittomana ja gluteenittoman, itse tein juuri sellaisena.

OMENAUNELMA

Pohja
100 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1½ dl vehnäjauhoja tai glut.jauhoseosta tai 2 dl maissitärkkelysjauhoa
1½ dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte
1 tlk vaniljarahkaa
1 tlk tavallista maitorahkaa (tai oikein vaniljaiseen versioon voi korvata tämänkin vaniljarahkalla)
2 dl vispikermaa
1 dl maissitärkkelysjauhoa
2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
3 munaa

Lisäksi:
Muutama omena, sokeria, kanelia

- voitele irtopohjavuoan reunat ja laita pohjalle leivinpaperi
- tee pohjataikina valmiiksi ja painele taikina jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille
- pilko omenat. Lado omenat pohjataikinan päälle ja ripottele omenoiden pinnalle sokeria ja kanelia. Omenapaloja voi olla sen verran, että ne peittävät reilusti pohjan.
- tee täyte: sekoita kaikki hyvin keskenään. Kaada täyte omenoiden päälle.
- 175 astetta, noin 50-60 minuuttia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti