lauantai 22. syyskuuta 2012

Jauhoton suklaakakku ja identiteettikriisi


Minulla on erityisruokavalio, joten etsin jatkuvasti itsellenikin sopivia, ihania leivonnaisreseptejä, joita voisi ottaa kotiin vakikäyttöön. Löysin Glorian ruokalehdestä (Glorian kuudes ruokakirja) jauhottoman suklaakakkureseptin, jota piti ehdottomasti kokeilla. Tämä suklaakakku on kyllä TODELLA suklaista, eikä sitä voi syödä paljoa kerralla, mutta ehkä siinä piileekin sen salaisuus : ). 


SUUSSA SULAVA SUKLAAKAKKU

300g tummaa suklaata (70%)
6 munaa
4 rkl hedelmäsokeria
½ dl vahvaa kahvia
1 dl rouhittuja pekaani- tai saksanpähkinöitä

- Erota kananmunien valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
- Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä hetki.
- Sekoita suklaa keltuaisten joukkoon.
- Lisää kahvi, sokeri ja pähkinärouhe suklaa-keltuais-seokseen.
- Nostele valkuaisvaahto muiden joukkoon ja sekoita huolellisesti.
- Kaada seos vuokaan (esim. irtopohja) ja paista 200 asteessa tasan 10 min (ei kauemmin!). Kakku saattaa näyttää hieman raa'alta, mutta se kovettuu viileässä.
- Laita kakku jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi, mieluummin vuorokaudeksi.
- Tarjoa esim. vaniljalla maustetun kermavaahdon, jäätelön, mansikoiden tai viikunoiden kera.

NAMS!!!



p.s. Viikonlopun kevennys: perunapellolta löytyi tämä pieni, noin 3 cm halkaisijaltaan oleva peruna, joka oli selvästi jäänyt identiteettikriisin pauloihin: ollako päärynä vai peruna? Vihreä ja päärynän muotoinen pottu päätyi ruokalautasen sijasta ihmetyksen kohteeksi pöydälle ja siitä se taisi päästä biojätteen joukkoon...kukaan ei raaskinut syödä sitä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti