sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Gluteeniton mysli




Olen tykästynyt tee-se-itse-mysleihin ja löytänyt mielestäni sopivan sovelluksen, jota voi mukavasti muunnella.


MYSLI

Kuivat aineet
4 dl kaurahiutaleita (tarvittaessa gluteenittomia)
1 dl pähkinöitä, esim. pekaanipähk., saksanpähk., cashewpähk.
1-1½ dl kuivattuja hedelmiä/marjoja, esim. taatelia, aprikoosia, karpaloita
½ dl kurpitsansiemeniä

Mausteseos
3 rkl haaleaa vettä
2 rkl rypsiöljyä
2-4 rkl (maun mukaan) hunajaa tai vaahterasiirappia (huom! Jos käytät vaahterasiirappia, niin muita mausteita et enää välttämättä tarvitse)
1 tl kanelia
ripaus neilikkaa
ripaus inkivääriä

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Sekoita pienessä kupissa mausteseoksen aineet.
3. Kaada mausteseos kuivien aineiden sekaan ja sekoita hyvin.
4. Levittele koko seos pellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa 10-15 min välillä käännellen.
5. Laita jäähtyneenä lasipurkkiin. Säilyy lasipurkissa hyvänä useita päiviä.



2 kommenttia:

  1. Tuleeko myslistä niin kuin paahdettua? Kuulostaa niin herkulliselta:-)

    VastaaPoista
  2. Kyllä tulee, eli on mukavan rapeaa :) (ja herkullista ;) )!

    VastaaPoista