sunnuntai 1. helmikuuta 2015
Gluteeniton päärynätäytekakku
Kevään juhlakausi on virallisesti avattu. Ensimmäisiä synttäreitä juhlittiin hieman psykedeeliseksi muuntautuneella pääärynätäytekakulla.
Gluteeniton päärynätäytekakku
Pohja
Löytyy täältä, tee 2/3 määrällä.
Väliin
2 prk päärynän puolikkaita mehussa
2 prk päärynä-kinuski-rahkaa
2dl vispikermaa
Kakun kuorrutukseen ja koristeluun
4 dl vispikermaa
2 rkl vaniljakreemijauhetta
Kakun päälle
Vaahtokarkkimassaa/sokerimassaa/marsipaania
Sokerimassakoristeita (tee jo edellisenä päivänä)
Sokerihelmiä
1. Tee pohja ohjeen mukaisesti. Jäähdytä.
2. Sekoita päärynä-kinuski-rahka vaahdotettuun vispikermaan.
3. Leikkaa pohja kolmeen osaan. Täytä kerrokset rahka-kermaseoksella sekä siivuiksi leikatuilla päärynöillä. HUOM! Tätä pohjaa ei tarvitse kostuttaa! Jos kuitenkin haluat niin tehdä, niin kostuta vain hieman :).
4. Päällystä koko kakku vaahdotetulla vispikermalla.
5. Kaulitse vaahtokarkkimassasta/sokerimassasta/marsipaanista kakun päälle pyöreä ohut levy. Lisää sokerimassakoristeet, kermavaahtopursotukset ja sokerihelmet.
p.s. sokerimassakoristeet:
1. Kaulitse sokerimassa ohueksi levyksi.
2. Leikkaa pitsaleikkurilla tms. eri kokoisia soiroja.
3. Taivuttele / pyörittele soiroja eri tavoin.
4. Jätä kuivumaan.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti