sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Gluteeniton päärynätäytekakku



Kevään juhlakausi on virallisesti avattu. Ensimmäisiä synttäreitä juhlittiin hieman psykedeeliseksi muuntautuneella pääärynätäytekakulla. 

Gluteeniton päärynätäytekakku

Pohja
Löytyy täältä, tee 2/3 määrällä.

Väliin
2 prk päärynän puolikkaita mehussa
2 prk päärynä-kinuski-rahkaa
2dl vispikermaa

Kakun kuorrutukseen ja koristeluun
4 dl vispikermaa
2 rkl vaniljakreemijauhetta

Kakun päälle
Vaahtokarkkimassaa/sokerimassaa/marsipaania 
Sokerimassakoristeita (tee jo edellisenä päivänä)
Sokerihelmiä

1. Tee pohja ohjeen mukaisesti. Jäähdytä.
2. Sekoita päärynä-kinuski-rahka vaahdotettuun vispikermaan. 
3. Leikkaa pohja kolmeen osaan. Täytä kerrokset rahka-kermaseoksella sekä siivuiksi leikatuilla päärynöillä. HUOM! Tätä pohjaa ei tarvitse kostuttaa! Jos kuitenkin haluat niin tehdä, niin kostuta vain hieman :).
4. Päällystä koko kakku vaahdotetulla vispikermalla. 
5. Kaulitse vaahtokarkkimassasta/sokerimassasta/marsipaanista kakun päälle pyöreä ohut levy. Lisää sokerimassakoristeet, kermavaahtopursotukset ja sokerihelmet.

p.s. sokerimassakoristeet:
1. Kaulitse sokerimassa ohueksi levyksi.
2. Leikkaa pitsaleikkurilla tms. eri kokoisia soiroja.
3. Taivuttele / pyörittele soiroja eri tavoin.
4. Jätä kuivumaan.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti