sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Gluteeniton pähkinä-banaanikakku



Jatketaan tummien banaanien linjalla :): Kakkujen kuningatar -kirjassa oli maukkaalta kuulostava Hummingbird cake eli pähkinä-banaanikakku. Kokeilin siis senkin gluteenittomana oli kyllä todella mehevää ja hyvää - resepti siis jakoon :)!
 
GLUTEENITON PÄHKINÄ-BANAANIKAKKU
 
2 banaania soseutettuna
1 prk (227g) ananasmurskaa valutettuna
1½ dl pähkinöitä rouhittuina (esim. pekaani- tai hasselpähkinöitä)
½ dl kookoshiutaleita
2 tl vaniljasokeria
200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
3½ dl gluteenitonta jauhoseosta
1½ tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
 
Kuorrutus
200 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g margariinia tai voita
1 tl vaniljasokeria
3 dl tomusokeria
 
1. Soseuta banaanit. Yhdistä banaanisose, ananasmurska, pähkinärouhe, kookoshiutaleet ja vaniljasokeri. Laita seos hetkeksi sivuun.
2. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat ja sekoita. Lisää banaani-ananasseos.
3. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja kaneli keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
4. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin 35-50 minuuttia.
5. Anna kakun jäähtyä noin 15 minuuttia ja irrota kakku vuoasta.
6. Tee kuorrute: Mittaa tuorejuusto, margariini ja vaniljasokeri kulhoon ja vatkaa kunnes seos on tasaista. Siivilöi joukkoon tomusokeri. Sekoita tasaiseksi.
7. Kun kakku on täysin jäähtynyt, levitä kuorrute. Koristele esim. mantelirouheella.

2 kommenttia: