Uusin Pirkka-ruokalehti (1/2014) tarjoilee mukavia reseptejä. Viikonloppuna kokeiluun lähti gluteeniton mantelitorttu (s.60). Erittäin yksinkertainen ja helppotekoinen leivonnainen - oli hieman liian kauan uunissa, mutta oheen tehty mandariinikerma kruunasi tortun...tosin kerma oli sen verran herkullista, että olisi varmaan kruunannut minkä tahansa kakkusen :).
Gluteeniton mantelitorttu
4 munaa
2 dl sokeria
200 g mantelijauhetta
1 sitruunan raastettu kuori
Lisäksi mandariinikermaan:
2 dl vispikermaa
180 g appelsiinituorejuustoa
4 mandariinia tai klementiiniä
1 rkl sokeria
Koristelu:
½ dl mantelilastuja paahdettuina
tomusokeria
1. Vaahdota munat ja sokeri.
2. Sekoita keskenään mantelijauhe ja sitruunankuori. Lisää seos vaahtoon.
3. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin 30 min. Anna tortun jäähtyä hieman ennen vuoasta poistamista.
4. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon tuorejuusto, sitrushedelmät ja sokeri. Laita kylmään odottamaan tarjoilua.
5. Paahda mantelit kuumalla paistinpannulla ilman rasvaa. Koristele kakun pinta manteleilla ja tomusokerilla.
Oi kun näyttääkin herkulta!
VastaaPoista