lauantai 29. maaliskuuta 2014
Gluteenittomat omenaleivät
Niinun blogissa oli hyvä ohje Kurpitsakonsseille. Siitä se ajatus sitten lähti: penkoa kaapista sitä sun tätä ja tehdä leipiä - ja näin syntyivät omenaleivät. Ehdottomasti uusi suosikkileipä.
Gluteenittomat omenaleivät
3 dl erilaisia gluteenittomia jauhoja
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita / leseitä
½ tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 dl juustoraastetta
3/4 dl öljyä
½ dl maitoa
1 rkl siirappia
2 dl rahkaa tai maustamatonta jugurttia tms.
2 omenaa raastettuna
pinnalle: vettä ja siemeniä
1. Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi erittäin pehmeäksi taikinaksi (ensin jauhot keskenään, sitten myös muut). Jos taikina on mielestäsi liian kiinteää, lisää tilkka maitoa / öljyä.
2. Tee taikinasta pellille pieniä litteitä leipiä.
3. Voitele leivät vedellä ja koristele siemenillä.
4. 200 astetta, 15-20 min.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Voi nämä ovat varmasti hyviä. Ja näppärä kun ovat leivinjauhepohjaisia, ei tarvitse odotella kohoamisia.
VastaaPoistaJoo, kyllä maistuvat. Ja todellakin: ei tarvitse odotella kohoamista (aina parempi niin :) )!
VastaaPoista