lauantai 29. maaliskuuta 2014

Gluteenittomat omenaleivät


Niinun blogissa oli hyvä ohje Kurpitsakonsseille. Siitä se ajatus sitten lähti: penkoa kaapista sitä sun tätä ja tehdä leipiä - ja näin syntyivät omenaleivät. Ehdottomasti uusi suosikkileipä.

Gluteenittomat omenaleivät

3 dl erilaisia gluteenittomia jauhoja
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita / leseitä
½ tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 dl juustoraastetta
3/4 dl öljyä
½ dl maitoa
1 rkl siirappia
2 dl rahkaa tai maustamatonta jugurttia tms.
2 omenaa raastettuna

pinnalle: vettä ja siemeniä

1. Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi erittäin pehmeäksi taikinaksi (ensin jauhot keskenään, sitten myös muut). Jos taikina on mielestäsi liian kiinteää, lisää tilkka maitoa / öljyä.
2. Tee taikinasta pellille pieniä litteitä leipiä.
3. Voitele leivät vedellä ja koristele siemenillä.
4. 200 astetta, 15-20 min.


2 kommenttia:

  1. Voi nämä ovat varmasti hyviä. Ja näppärä kun ovat leivinjauhepohjaisia, ei tarvitse odotella kohoamisia.

    VastaaPoista
  2. Joo, kyllä maistuvat. Ja todellakin: ei tarvitse odotella kohoamista (aina parempi niin :) )!

    VastaaPoista