sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Gluteeniton banaani-suklaakakku


Tämä resepti on ollut jo monessa mukana ja yksi lasten suosikeista. On helppo muuttaa myös maidottomaksi, joten soveltuu monenlaiseen ruokavalioon. Meillä resepti kaivetaan esille yleensä silloin, kun tummuneita banaaneja on kasa :).

GLUTEENITON BANAANI-SUKLAAKAKKU

2 munaa
2 dl sokeria
100 g margariinia (sulatettuna)
1 dl maitoa tai appelsiinimehua
2 ½ dl gluteenittomia jauhoja (esim. gluteenitonta jauhoseosta, maissitärkkelysjauhoa tms.)
2 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
2-3 banaania soseutettuna

Kuorrute
3rkl kuumaa kahvia
2 rkl margariinia tai voita
n. 2 dl tomusokeria
1-2 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää kaikki muut ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
3. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 50-60 minuuttia.
4. Tee kuorrute: sekoita ainekset keskenään tasaiseksi.
5. Kuorruta kakku.

2 kommenttia:

  1. Aina kun käyn sivuillasi tekee mieli alkaa leipomaan :) Herkullista jälleen...

    VastaaPoista
  2. :) Se on hyvä, jos inspiroituminen iskee! Ja jauhopuolen voi tosiaan korvata vehnäjauhoilla, niin saa ihan peruskakun :)!

    VastaaPoista