maanantai 1. heinäkuuta 2013

Saattoipa mennä vähän överiksi...(G+VL/L)




...loman aloitus, nimittäin. Ensin ajattelin mansikoita. Sitten mansikoita ja kermavaahtoa. Ja lopuksi mansikoita, kermavaahtoa ja taivaallisen pehmeää suklaaleivosta. Ja ajattelusta tekoihin (kun reseptikin oli vielä valmiiksi gluteeniton)!

Alkuperäinen resepti löytyy Crazybakerin blogista. Taikinan vesimäärä kummastutti, ja taikina olikin aikamoista litkua, mutta noudatin silti reseptiä ja sepä palkitsi. Eli ei kannata hätkähtää :). Tässä resepti pienin omin muutoksin, ei voi kuin suositella. Kiitos siis Crazybakerille!

Huom! Suklaaleivokset ovat parhaimmillaan jääkaappikylminä. Kannattaa siis tehdä ne hyvissä ajoin ennen tarjoilua, jotta ehtivät jäähtyä kunnolla!

Pohja:
2 dl vettä
200g leivontamargariinia
½-1 tl suolaa (oman maun mukaan)
4 rkl kaakaojauhetta
5 dl Pirkan gluteenitonta jauhoseosta
1½ tl soodaa
4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl kermaviilia
2 munaa

Kiehauta vesi, margariini ja suola kattilassa. Jäähdytä (kylmässä vesihauteessa jäähtyy nopeasti). 
Sekoita kulhossa kaakaojauhe, gluteeniton jauhoseos, sooda, sokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa toisessa kulhossa ranskankerma ja munat. Lisää vuorotellen jauhoseosta ja jäähtynyttä voiseosta ranskankerma-munaseokseen hyvin sekoittaen. Älä vatkaa. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun n.20cmx30cm vuokaan. Paista 200 asteessa n.20-30 minuuttia. Kokeile tikulla kypsyyttä. Jäähdytä piirakka, valmista kuorrutus.

Kuorrutus:
1prk maustamatonta tuorejuustoa
½prk ranskankermaa
200g Fazerin tummaa suklaata
n.1½ dl tomusokeria
3tl vaniljasokeria
n.2 rkl kaakaojauhetta

Sulata suklaa varoen lyhyissä erissä mikrossa välillä sekoittaen. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma sulatetun suklaan kanssa. Lisää sokerit ja kaakaojauhe hyvin sekoittaen. Tarkista maku ja lisää halutessasi tomusokeria tai kaakaojauhetta. Levitä kuorrute suklaapohjan päälle ja laita suklaatorttu jääkaappiin. Leikkaa kylmä piiras paloiksi (siistejä paloja saa kastamalla terävän veitsen kuumaan veteen joka leikkauskerran välissä). 
 
Koristelu:
 vispikermaa
 tuoreita mansikoita
 
Pursota palojen päälle kermavaahtoa ja koristele tuoreilla mansikoilla. Säilytä leivokset jääkaapissa.

2 kommenttia: