keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Gluteeniton juustokakku ja mustikkamössö


Oli aika tarttua taas juustokakkuun, johon laitoin niitä aineksia, joita halusin :). Kokeilin kakun kanssa myös mustikkahilloketta, mutta siitä tuli mielestäni liian lötköä, joten olkoon sitten mustikkamössöä, hyvää koostumuksesta huolimatta!

p.s. Yli 50 000 käyntiä blogissani, huikeaa! Iso kiitos teille, jotka kyläilette ja/tai jätätte kommentteja tai vinkkejä!!!


JUUSTOKAKKU (G+L)

Pohja
200 g gluteenittomia kauradigestivekeksejä
100g margariinia (L) sulatettuna
ripaus kanelia

Murskaa keksit. Sekoita voisulan ja kanelin kanssa. Painele seos voidellun vuoan pohjalle (ja reunoille).


Täyte
2 prk maustamatonta tuorejuustoa (L)
2dl vispikermaa (L)
2½ dl sokeria
3 munaa
2 tl vaniljasokeria
150 g ranskankermaa  (L)

Sekoita ainekset keskenään. Kaada täyte pohjan päälle. Paista kakkua uunin alatasossa 35-45 min.
Kun kakku on jäähtynyt, laita se jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.


Mustikkahilloke
n. 3dl mustikoita
tomusokeria maun mukaan
1 rkl vettä

Mittaa ainekset kattilaan. Lämmitä seosta, kunnes sokeri on sulanut ja marjat pehmentyneet. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.


Tärkeää: nauti kiireettömästi :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti