lauantai 27. heinäkuuta 2013

Gluteeniton omenakakku


Pakkaseen kertyneille omenanpaloille tuli yllättävästi :) käyttöä leivonnassa. Tämä pikainen omenakakku syntyy ilman hampaiden kiristelyä, ja vaikka tässä maistuukin syksy, niin hyvin tuntuu kesähelteelläkin menevän kahvin kanssa :)...

Ja tästäkin saa suitsait myös laktoosittoman version!


GLUTEENITON OMENAKAKKU

Taikina:
5-6 dl gluteenitonta jauhoseosta
4 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
3 dl hienoa sokeria
1 muna
150 g sulatettua margariinia tai öljyä
2 dl jugurttia tai rahkaa
2 dl maitoa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan.

Päälle:
omenanlohkoja (tuoreita/pakkasesta)
sokeria
kanelia

Painele omenanlohkot kevyesti taikinaan. Ripottele päälle sokeria ja kanelia.
Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 30-40 minuuttia.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti