sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Gluteeniton kääretorttu kahdella täytteellä


Kääretorttu on joka leipurin perusleivonnainen: sen voi tehdä nopeasti ja täytteeksi soveltuvat monenmoiset yhdistelmät. Tässä pari suosikkia, sekä marjainen että sitruunainen.

GLUTEENITON KÄÄRETORTTU

Pohja
4 munaa
1½ sokeria
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 rkl perunajauhoja
1-2 tl leivinjauhetta

Täyte 1
2dl vispikermaa
1 prk valmista laktoositonta mansikka- tai kuningatarrahkaa
tuoreita mustikoita
sokeria oman maun mukaan

Täyte 2
2dl vispikermaa
1 prk valmista laktoositonta sitruunarahkaa
vadelmahilloa
sokeria oman maun mukaan

1. Tee pohja: vatkaa munat ja sokeri. Lisää glut.jauhot, joihin on sekoitettu sekä perunajauho että leivinjauhe. Laita taikina uunipellille, leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa 8-10 min.
2. Kumoa valmis levy sokeroidulle tai sokeroidulle ja mantelilastutetulle leivinpaperille. Anna jäähtyä.
3. Tee jompi kumpi täytteistä: vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää loput aineet. Jos teet täytteen 2, älä sekoita vadelmahilloa täytteeseen vaan sivele sitä ensin erikseen pohjan päälle.
4. Levitä täyte pohjan päälle, kääri torttu rullaksi ja anna vetäytyä jääkaapissa kaikessa rauhassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti