sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Kuvallinen ohje langankiertoneulokseen

Eräs lukijani pyysi minulta yksityiskohtaisempaa ohjetta huiviin, jonka olen tehnyt  "langankiertoneuloksella". Joskus ohjeet tuntuvat itsestä simppeleiltä, mutta ovatkin aika epäselvät, joten kiitos palautteesta! Ja tästä viisastuneena laitan tämän ohjeen tähän kuvallisena. Tällä neuloksella olen siis tehnyt mm. tämän ja tämän huivin.

Huom! Tässä mallissa neulotaan vain oikeaa + langankiertoja, ei siis ollenkaan nurjaa!
 

1. Luo haluamasi määrä silmukoita puikoille.


  
2. Jos haluat, voit neuloa ensimmäisen kierroksen normaalisti pelkkää oikeaa. Vaihtoehtoisesti voit aloittaa heti neuloksen (kuvassa neulottu kierros oikeaa).3. Neulo seuraavalla kierroksella kaksi ensimmäistä silmukkaa yhteen.4. Tee langankierto eli lisäät näin yhden silmukan lisää. (Alimmaisessa kuvassa langankierto on tehty eli silmukka jää vähän vajaaksi)
5. Neulo taas kaksi silmukkaa yhteen, jolloin juuri tehty langankiertosilmukka jää kahden kokonaisen silmukan väliin (kuva alla).6. Tee taas langankierto. Toista tätä (2 yhteen + langankierto), kunnes kierroksella on jäljellä enää kaksi silmukkaa. Neulo viimeiset kaksi silmukkaa normaalisti oikeaa. 

7. Aloita uusi kierros neulomalla taas kaksi yhteen ja tee sen jälkeen langankierto. Eli toista taas 2 yhteen + langankierto kunnes jäljellä on enää kaksi silmukkaa, jotka neulot taas normaalisti oikeaa.

8. Jatka, kunnes neulosta on tarpeeksi. Päättele.

4 kommenttia:

 1. Kiitos tästä! :) Vähän selvensi tuota langankiertoa, joka ei ole käynyt aikaisemmin itselleni jakeluun. Vielä kun käytännössä oppisi. Joskus yksinkertainenkin silmukka tuntuu niin pirtanan monimutkaiselta...:D

  VastaaPoista
 2. Se on ihan totta! Hyvä, että voin vähän auttaa :). Kyllä minuakin opettiin ihan kädestä pitäen ennen kuin tämän langankierron sain menemään perille :)!

  VastaaPoista
 3. Hei!Miten tuossa lopussa kun pitäisi neuloa kaksi normaalisti oikeaa, niin siinähän on edellisen kierroksen yhteen neulottu silmukka, langankierto ja sitten normaalisilmukka. Neulotaanko tuo langankierto yhteen tuon edellisen kierroksen yhteen neulotun kanssa? ja sitten viimeinen normaalisti? Mutta sittenhän silmukat vähenevät :o vai neulotaanko aina alussa ja lopussa kaksi normaalia silmukkaa, sittenhän pysyvät määrät kokoajan samana?

  VastaaPoista
 4. :)! Kiitos kysymästä, täytyi oikein itsekin miettiä :):

  Siis kierroksen kaksi viimeistä silmukkaa ovat se yhteenneulottu ja langankierto. Eli nämä kaksi neulotaan normaalisti oikeaa kierroksen lopussa. Ja silmukoiden kyllä pitäisi pysyä samana koko ajan, kun neuloo aina muutoin kaksi yhteen + langankierto.

  Toivottavasti oli apua!

  VastaaPoista