maanantai 14. tammikuuta 2013

Kauluri jämäpaloista ohjeen kera


Pohdin aina, mitä tehdä trikookankaiden jämäpaloille. Pienimmät palat menevät kätevästi esim. tilkkupeittoihin, mutta isompien kanssa aina tulee hieman "vääntöä". Kaikulan Annikalla olikin hyvä idea: kauluri. Itse muokkasin kauluria hieman ja tein sen molemmin puolin trikoosta. Kauluri on paitsi superhelppo tehdä, se menee kooltaan niin lapselle kuin aikuisellekin, mutta pienemmälle lapselle kannattaa lyhentää päistä jokunen sentti.

 
TRIKOOKAULURI, yksi koko (n.5v - aikuinen)


1. Tee kaava: kolmio, joka on noin 50 cm leveä ja korkeimmalta kohdaltaan (kolmion kärjen kohdalta) noin 18 cm. Voit muokata kaavaa haluamallasi tavalla: tekemällä kantikkaat päät tai pyöristää päitä (itse pyöristin). Jos haluat tehdä kaulurista solmittavan, niin lisää päihin pituutta - päät kannattaa jättää teräviksi.

2. Leikkaa kankaasta 2 kaavan mukaista kappaletta. Jos ompelet reunat saumurilla siten, että sauma jää näkyviin, niin saumavaroja ei tarvita. Jos käännät kaulurin niin että saumat jäävät kaulurin sisälle (muista jättää kääntöaukko), niin lisää saumavarat.

3. Ompele kaulurin molemmat puolet toisiinsa kiinni. Käännä tarvittaessa. Ompele tarvittaessa reunaommel.

4. Ompele tarrat. Muista ommella pehmeä ja kova tarra eri puolille! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti