tiistai 6. joulukuuta 2011

Itsenäisyypäivän tunnelmia ja vähän muutakin


Meillä on viime päivät vietetty sinivalkoisin tunnelmin. Ensin mummu ja pappa saivat syntymäpäivälahjaksi vohveliliinat, sitten olikin jo Itsenäisyyspäivä ja Maamme-laulun vuoro.

Vohveliliinat teimme 5-vuotiaan kanssa aurinkovärjäystekniikalla. Maalasimme leveällä siveltimellä sinisen ruiskuemulsion kankaalle, jonka jälkeen toisen päälle laitoimme henkarin ja toisen päälle lehtiä sydämen muotoon. Kun kangas kuivui, peitetyt kohdat jäivät vaaleiksi. Tämä tekniikka on muuten todella helppo toteuttaa lastenkin kanssa, kun mitään erityistaitoja ei vaadita : ).


Itsenäisyyspäivän juhlapöytään sai jokainen pienen joutsenen, jossa oli jälkiruoka: Omar-namu. Joutsenet ovat muistot viime kesän hääjuhlista, tuunasin ne nyt itsenäisyyspäiväkäyttöön. Servettipidikkeinä käytin piparkakkuja ja servetteinä talouspaperia...kiitos itseni unohdin ostaa servetit : ).Suomalaiseen pöytään mahtui myös vanha Marimekon liina, lahjaksi saatu Pentikin tuikkukippo ja 5-vuotiaamme tekemä kivipeikko. Eikä parane unohtaa hyasinttia - ikuista joulukukkaamme, joka ei kuihdu : ).Some presents and Independece Day celebration decorations.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti