torstai 4. elokuuta 2011

Unipussikampanja STARTTASI!!!


Nyt kaikki te ihanaiset käsillätekijät: Haastan teidät MLL Kolhon puitteissa mukaan tekemään unipusseja vastasyntyneiden teho-osastolle Tampereelle, Ouluun tai Helsinkiin. Ohjeet ja kaavat saat tulostettua Suuren Käsityölehden sivuilta eli TÄÄLTÄ. Kangasta ei yhteen unipussiin kulu kuin 0,55-0,65 m ja pienin koko on alle 1,2-kiloisille. Yritetään saada "isot kasat" unipusseja pienille ja auttaa meidän pieniä isänmaan toivojamme!

Huom! Jos teet unipussin TAYSiin, niin siellä toivomuksena oli olkapäille nauhojen sijaan nepparit! HUS puolestaan toivoi nauhoja olkapäille.

Kuva: Suuri Käsityölehti, mallikpl: Mirva Koivuniemi / MLL Kolho

5 kommenttia:

 1. Tämä laitetaan kiertämään :)
  JA omeplemaan heti ku saa jostain tulostettua tuon kaavan.

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva kampanja :) Printtasin juuri kaavat ja aloin innoissani leikkelemään kangasta. Mutta heti alkuunsa tuli ongelmia :/ En tiedä sitten tulostiko meidän printteri tuon kaavan jotenkin väärässä suhteessa, mutta tuntuu kyllä aivan mahdottomalta saada mahdutettua ainakin pienimmässä koossa riittäviä saumanvaroja kainaloalueelle? Tuosta samasta syystä en ymmärrä miten saisi lisättyä tarvittavaa lisämittaa olkaimiin neppareita varten (Taysin alueella kun ollaan...), kovin ahdasta on... Oletko itse kokeillut ommella tuolla tulostuskaavalla, pitäisikö vielä kokeilla uutta tulostusta?

  VastaaPoista
 3. Hienoa että olet mukana : )! Siis valitettavasti en ole itse kokeillut tulostuskaavaa, koska minulla on tuo lehti, mutta kaavan pitäisi kyllä olla sama. Mutta todella tuo pienin kaava on alle 1,2-kiloisille, eli siihen puetaan jopa 700-800 g vauvoja (joita pystyy pukemaan), eli ahdasta on kyllä vähän sv: suhteen. Kun teimme mallikappaleet Suureen Käsityölehteen 1,2-2 kg:n pussin koossa, teimme vain max. 0,5 cm:n saumavarat eli oletko kokeillut siis pienillä saumavaroilla? Nepparit laitoin itse ommeltavaa versiota ja siten, että en jatkanut olkaimia kuin hivenen, koska kun vauvat ovat niin pieniä ja hinteliä, niin käsiaukkojen ei tarvitse olla kovin suuria. Toivottavasti tästä oli apua!

  VastaaPoista
 4. Kiitos vastauksestasi, apua oli kyllä kovasti :) Tuollaisilla pienillä saumanvaroilla leikkasinkin, vielä en ole ehtinyt ompelemaan. Alkoi vaan epäusko tulemaan koon suhteen, mutta ovathan noin pienet vauvat kyllä tosi pieniä... Ei sitten kun saumuri surraamaan :)

  VastaaPoista
 5. Hyvä että oli apua! Ja tosiaan vauvat ovat TOSI pieniä, eli ihan varmasti löytyy vauva, jolle pussi on sopiva. Tsemppiä ompeluun!

  VastaaPoista