torstai 1. toukokuuta 2014

Gluteeniton Guiche Lorraine




Vappua vietetty herkullisissa tunnelmissa hyvien ystävien seurassa. Massut pinkeenä munkeista, mutta toki sitä muutakin on maiskuteltu :)! Tässä suolainen piirakka, quiche lorraine:
(p.s. gluteenittomien vappumunkkien reseptin löydät täältä)




Gluteeniton Quiche Lorraine
Alkuperäinen resepti: Yhteishyvä Ruoka toukokuu 2014

Pohja
100 g margariinia
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
½ tl suolaa 
½ dl vettä

Täyte
170 g pekonia
1 sipuli
150 g emmentaljuustoraastetta
4 munaa
3 dl ruokakermaa
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 tl timjamia
½ dl tuoretta persiljasilppua

1. Nypi rasva, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
2. Painele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Laita pohja jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
3. Silppua pekoni ja ruskista se pannulla kevyesti.
4. Siirrä pekonit pois ja kuullota pilkottu sipuli pekonin rasvassa.
5. Sekoita munat, juustoraaste, persiljasilppu ja mausteet kermaan. 
6. Ripottele pekoninpalat ja sipulit vuokaan. Kaada kermaseos päälle.
7. 200 astetta, noin 25-30 min.


VAPPUJA KAIKILLE!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti