sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Gluteenittomat tuulihatut kahdella täytteellä


En ole koskaan aiemmin tehnyt tuulihattuja. Ajattelin, että ovat jotenkin vaikeita, mutta päinvastoin. Ohjetta tarkasti noudattamalla onnistuminen on taattu, näissä leivonnaisissa ei voi perusreseptin suhteen oikein soveltaa :).

Tein kaksi kevyttä kokeiluluontoista täytettä - sopii välipalatarkoitukseen, mutta juhliin tehtäessä unohtaisin keveyden ja lisäisin kunnon ainekset (= kermaa, ranskankermaa jne.)

GLUTEENITTOMAT TUULIHATUT
15-20 kpl
Alkuperäinen resepti: Leivotaan 3/2014, s.84

3 dl vettä
100 g margariinia tai voita
1 tl sokeria
2 1/4 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai tai Pirkka)
3 munaa

täyte 1
makeaa hilloa
rahkaa

täyte 2
tonnikalaa vedessä tai öljyssä
cesar-salaatinkastiketta
aurinkokuivattuja tomaatteja
rucolaa

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Kiehauta vesi, rasva ja sokeri kattilassa.
3. Lisää jauhot ja sekoita tehokkaasti puukauhalla kunnes taikina irtoaa kattilan 
reunoilta ja kiinteytyy. Anna jäähtyä.
4. Lisää munat yksitellen ja vatkaa sähkövatkaimella muutama minuutti joka kerta, kun lisäät munan taikinaan.
5. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota kasoja leivinpaperille. Vaihtoehtoisesti voit käyttää lusikkaa ja nostella sillä taikinaa pellille.
6. Paista uunissa noin 20-25 minuuttia. Ensimmäisen 15 minuutin aikana uuninluukkua ei saa avata. Anna tuulihattujen jäähtyä.
7. Leikkaa tuulihattuihin kannet. Täytä. Koristele tarvittaessa.



2 kommenttia:

  1. Meillä on juhlat keväällä ja jotain suolaisia naposteltavia olen ajatellut tehdä makean kaveriksi. Olisikohan nämä kuinka työläitä kun niitä pitäisi kuitenkin olla aika paljon? En ole koskaa tehnyt tuulihattuja. Näyttää kyllä mahdottoman hyviltä :)

    VastaaPoista
  2. Eivät ole työläitä tehdä! Ja glut.jauhot voi korvata vehnäjauhoilla, jos haluaa ihan perus tuulihatut. Kannattaa tehdä parit testitäytteet ja kokeilla, että mitkä ovat omat suosikit...ja kermaa ja ranskankermaa vaan joukkoon, niin mikä vain maistuu juhlalliselta :)! Tee vino pino, niin sitten ei tarvitse kuin vain täytellä :)!

    VastaaPoista