lauantai 8. helmikuuta 2014

Gluteeniton aprikoosihyve


Pirkka 8/2011 lehdestä löytyi mustikkahyveen ohje. Mielenkiinnosta kokeilimme töissä reseptiä aprikoosimarmeladilla. Aprikoosinystäville erinomainen kahvipulla :).

Aprikoosihyve

Pohja
100 g margariinia
1 dl sokeria
2 kananmunankeltuaista
2½ dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta

Täyte
1 pieni rasia aprikoosimarmeladia

Marenki
4 kananmunanvalkuaista
1 dl sokeria

1. Vaahdota rasva ja sokeri.
2. Lisää keltuaiset hyvin vatkaten.
3. Yhdistä jauho ja leivinjauhe - lisää jauhoseos taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
4. Voitele piirakkavuoka. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
5. Sivele aprikoosimarmeladi pohjan päälle.
6. 200 astetta, noin 15 min alimmalla tasolla.

7. Vaahdota valkuaiset ja lisää sokeri vatkaamisen aikana kolmessa erässä. Marenkivaahto on tarpeeksi kovaa, kun vaahto pysyy kulhoa kallistettaessa paikallaan.
8. Levitä vaahto lusikalla piirakan pinnalle.
9. Laita piirakka uuniin vielä muutamaksi minuutiksi (kunnes marenki saa väriä).



2 kommenttia:

  1. Hei, en muista, josko olen aiemmin sinua kiittänyt, nyt ainakin sen teen. Blogisi on ihana paikka, täältä loöydän aina inspiraatiota. Teillä tuo gluteenittomuus on niin arkea, että oksat pois vain. Onko teillä enemmänkin noita rajoitteisia? Siis kiitos!!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kaunis, onpa mukava kuulla! Meidän perheessä on vain yksi rajoitteinen ja eli minä, mm. vehnä, ohra ja ruis ovat pois päivittäisestä ruokavaliosta. Mutta lähipiiristä löytyy muitakin erityisruokavalioisia, siksi monesti teen kekkereihinkin paljon gluteenitonta, laktoositonta ja välillä maidotontakin. Ei ole niin vaikeaa, mitä yleensä luullaan, ja aina kannattaa kokeilla (vaikkei menisikään niin kuin Strömsössä :)) !

    VastaaPoista