maanantai 20. elokuuta 2012

Perinteiset kalasynttärit


Meillä on muodostunut perinteeksi juhlia kalastaja-esikoisen syntymäpäiviä kala- ja vesiteemalla. Tänä vuonna tuttuun kakkuvuokaan oli toiveena sinipunainen kala, vanha kalatapetti hoiti taas kaitaliinan virkaa, ja lapset innostuivat jälleen samoista koristeista - hieman eri tavalla esille laitettuina.

Kakut tehtiin siten, että kalavuoan kakku päällystettiin sokerimassalla ja maalattiin pastaväreillä. Toisena kakkuna oli synttärisankarin itsensä suunnittelema ja toteuttama kalamaisema, myöskin sokerimassaan maalattuna. Tykkään sokerimassasta, sillä on muunneltavissa oleva ja helppo kakuntekokaveri (kunhan muistaa kaulita sen esim. kelmun päällä!). Ja kuka tahansa lapsi, jolla jo sivellin pysyy käsissä, voi maalata oman kakkunsa.

Karkit laitettiin laseihin. Kaloja, valaita, haita, meritähtiä ja pehmokaloja aseteltiin pöydille ja sohville. Ikkunaan pääsi hassuja paperikaloja ja vesiasetelmia tehtiin kivistä, sukeltajista ja kaloista. 

Synttärisankari oli yhtä hymyä koko viikonlopun, ilon määrää taisi vielä lisätä oikea kalasaalis ja kopallinen sieniä lähimetsästä!

p.s. Kalavuoan aiemmat toteutukset löydät täältä, täältä ja täältä.

 Birthday party for an 8-year-old. Theme: fish and water. : )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti