perjantai 31. elokuuta 2012

"En ota pois!"


Puolukka-aika on tuonut myös puikot käden ulottuville (ihanaa!). Ja mikä onkaan paras palkinto? Se, kun joku nykerrys, tekele, kelpaa tai peräti saa aikaiseksi hillitöntä iloa. Joskus sellaista iloa, että se pitää pukea takin kanssa ja sitten sitä...eikä sitä takkiakaan oteta pois....

Tein tähän aiemmin tekemääni takkiin yksinkertaisen kaulaliinan ja vielä yksinkertaisemman pipon. Trikoopipoon on lisätty vain rusetti ja rusettiin muutama pieni helmi. Kaulaliinan tein helmineuleena ja reunoihin virkkasin vielä pienen koristereunuksen. Kaulaliinan ohjeen+kaaviokuvan löydät tämän postauksen lopusta (ja kauaa sen tekemiseen ei mennyt :))!


TYTÖN KAULAHUIVI

- lanka: Seitsemän veljestä
- puikot: 4, virkkuukoukku reunaa varten: 4
- silmukoita 25

- neulo helmineuletta (tai miksei vaikka ainaoikeaa!) n. 10 cm
- jätä huiviin reikä siten, että neulot ensin toista reunaa edestakaisin ja sitten toista. Kun reikä on tarpeeksi pitkä (max.5-6cm), niin jatka taas helmineuletta normaalisti.
- neulo kaulahuivia, kunnes se on noin 63 cm pitkä ja päätä
- tee halutessasi huiviin koristereuna seuraavasti: virkkaa aina neljä ketjusilmukkaa ja liitä ne huiviin kiinteällä silmukalla, mahdollisimman lähellä edellisten ketjusilmukoiden liittämiskohtaa. Näin reunasta tulee rimpsumainen.A scarf and a hat from jersey - suitable for the jacket I made before. And she loved them, especially the scarf...what would be a better price?!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti