sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Gluteeniton chilisuklaakakku


Samainen työkaveri, joka "aivopesi" minut Arabialaisen kakun reseptillä, tutustutti minut Fazerin reseptisivuille ja erityisesti vinkkasi chilisuklaakakusta. Eihän sitä voinut olla kokeilematta :). Muokkasin reseptiä hieman ja koska meillä ei ole keittiövaakaa, käytin tavallisia leivontamittoja.
Erinomaista herkkua, toimii varmasti suklaakakkuna myös ilman chiliä, jos ei siitä välitä (mutta tässä toimii kyllä mainiosti!). Alkuperäinen resepti löytyy täältä.

GLUTEENITON CHILISUKLAAKAKKU

Pohja
150 g gluteenittomia kauradigestive-keksejä
1 rkl kaakaojauhetta
1½ rkl sokeria
60 g voisulaa

Suklaamassa
200g tummaa suklaata (käytin Brunbergia, alkuperäisessä ohjeessa Fazerin Premium 70%)
4 kananmunan keltuaista
1 dl tomusokeria
2 rkl Samba oelek -tahnaa (tulinen chilitahna)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa

Koristelu
tummaa suklaata
(kaakaojauhetta)
 
1. Murskaa keksit pieniksi muruiksi. Lisää kaakaojauhe ja sokeri, sekoita. Lisää lopuksi sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi massaksi.
2. Laita leivinpaperi irtovuoan pohjalle ja painele massa pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi.
3. Vaahdota kerma. 
4. Sulata suklaa.
5. Vaahdota keltuaiset, sokeri ja chilitahna.
6 Lisää muna-sokeri-chilitahnavaahtoon sulatettu suklaa, tuorejuusto ja lopuksi kermavaahto.
7. Kaada massa vuokaan keksipohjan päälle, peitä kelmulla ja anna vetäytyä yön yli jääkaapissa.
8. Koristele tummalla suklaalla (ja kaakaojauheella).


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti