sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Gluteeniton arabialainen kakku


Monella leivonnaisella on usein tarina - tarina, jonka kautta se on jotenkin päätynyt juhlapöytään. Tästä kakusta kuuluu kiitos uudelle työkaverilleni, jonka äidiltä tämä resepti löytyi. Resepti oli alunperin vehnäjauhopohjainen, mutta helppo tehdä myös gluteenittomana!

Koska kuorrutteen kohdalla loppui tomusokeri kesken, kakkuun ei tullut kuorrutetta vaan kastike :). Eipä näyttänyt syömistä haittaavan :)...

GLUTEENITON ARABIALAINEN KAKKU

Taikina

200 g margariinia
3½ dl sokeria
3 munaa
5 dl gluteenitonta jauhoseosta
½ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
3/4 tl muskottipähkinää
2½ rkl kaakaojauhetta
1 dl mantelijauhetta
2 dl maitoa

1. Vaahdota rasva ja sokeri.
2. Lisää munat.
3. Lisää kuivat aineet.
4. Lisää maito. Sekoita tasaiseksi.
5. 175 astetta, vuuasta riippuen 40-60 min.


Kuorrute

- voisulaa
- kahvia maun mukaan
- ripaus kanelia
- tomusokeria

Sekoita kuorrutteen aineet keskenään. Kuorruta kakku. Syö. Nauti. Sulata ;).



2 kommenttia:

  1. Arabialainen on yksi varmimmista perheen juhlaleivonnaisista.

    VastaaPoista
  2. Näyttääpä ihanalta, pitää kokeilla!

    VastaaPoista