sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Suklaapiirakka / mokkapalat (G+L+M)


Sama vanha Kodin Kuvalehti, josta otin talteen tämän sitruunakakun reseptin, tarjosi myös erittäin hyvän mokkapalareseptin. Sovelsin reseptiä jonkun verran ja myös lisäksi siten, että se käy niin maidottomaan, laktoosittomaan kuin gluteenittomaan ruokavalioonkin.Tästä saa rakenneltua suklaapiirakan, kakun tms. eli reseptiä voi muunnella ja monipuolistaa oman käyttötarkoituksen mukaisesti.


SUKLAAPIIRAKKA / MOKKAPALAT (G+L+M)

Pohja
5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
2 dl appelsiinimehua (tai ei-maidottomaan versioon maitoa/kermaa)
200g sulatettua leivontamargariinia tai voita
3 munaa
4 dl sokeria

Kuorrutus
n. 7-7½ dl tomusokeria
3-4 rkl tummaa kaakaojauhetta (2rkl=vaalea kuorrute)
3 tl vaniljasokeria
1 dl valmista kahvia tai espressoa
75 g sulatettua margariinia tai voita

1. Lämmitä uuni 175-asteiseksi. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla / voitele piirakkavuoka (reseptistä riittää yhteensä yhteen isoon ja yhteen pieneen piirakkaan).
2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
4. Sekoita tasaiseksi kuivat aineet, muna-sokerivaahto sekä appelsiinimehu ja sulatettu margariini/voi.
5. Kaada taikina uunipellille / vuokaan.
6. Kypsennä noin 30 min. Anna pohjan jäähtyä 15 min.
7. Tee kuorrutus: Kiehauta kattilassa kahvi/espresso, margariini/voi ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe. Vatkaa kunnes seos on sileää.
8. Kaada kuorrutus keskelle kakkupohjaa ja levitä reunoja kohti. Ripottele halutessasi pinnalle nonparelleja tai kookoshiutaleita. Anna jähmettyä huoneenlämmössä.

2 kommenttia:

  1. Tästä sun blogista on tulossa hyvää vauhtia mulle uus keittokirja. Kiitos siitä! Tosin kauheen usein ei ehkä tarvi, kun gluteenitonta tarvitseva ei omassa perheessä ole, mutta kuitenkin lähipiirissä. Tykkään! :)

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla! Tämä toimii omanakin keittokirjana, hyvä kun siitä on apua muillekin!

    VastaaPoista