perjantai 3. toukokuuta 2013

Sitruunakakku ja tuorejuusto ne yhteen soppii... (G+VL)


Niin. Ei muuten kannata tehdä tätä, jos on yhtään perso raikkaalle sitruunan maulle. Voipi käydä niin, että homma lähtee lapasesta ja kakku häviää nopeaan tahtiin ;). Eräästä vanhasta Kodin Kuvalehdestä (en muista numeroa) olin napannut tämän reseptin talteen ja nyt hieman sitä muokkasin, ja tämä kyllä jää vakkariksi meidän kahvipöytiin...


SITRUUNAKAKKU

kakku
200 g margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
2 tl vaniljasokeria
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl raastettua sitruunankuorta
1 rkl sitruunamehua

kuorrutus
200 g maustamatonta tuorejuustoa (HYLA)
50 g pehmeää margariinia
1 tl vaniljasokeria
2 dl tomusokeria

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
2. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi.
3. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Mausta sitruunankuoriraaasteella ja sitruunamehulla. Sekoita.
4. Kaada taikina voideltuun ja leivitettyyn vuokaan. Paista uuninn alatasolla n. 30-40 minuuttia.
5. Tee kuorrutus: sekoita kaikki ainekset tasaiseksi seokseksi.
6. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle.
7. Laita jääkaappiin - on erinomaista jääkaappikylmänä!


2 kommenttia:

  1. Sun ohjeesta puuttuvat kananmunat. Ne kai vatkataan yksitellen taikinaan ennen kuivia aineita? Just leipomassa tällä ohjeella, katsotaan, mitä tulee. :)

    VastaaPoista
  2. :) No johan! Kiitos palautteesta! Eli tosiaan munat sekaan ennen kuivia aineita ja voi laittaa kaikki kerrallaan (minä tein ainakin niin) :)!

    VastaaPoista