keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Gluteenittomat vappumunkit




Ei siitä pääse mihinkään: vappu ilman simaa ja munkkeja ei ole vappu ollenkaan! Joten eiku munkkeilemaan. Hyvää vappua kaikille!

GLUTEENITTOMAT JA LAKTOOSITTOMAT MUNKIT

5 dl laktoositonta maitojuomaa
2 pss kuivahiivaa
gluteenitonta jauhoseosta
1 rkl psylliumia
2 munaa
2-2½ dl sokeria
2 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
100 g sulatettua leivontamargariinia 

1-2 l öljyä paistamiseen

1. Anna psylliumin turvota hetken lämpimässä maidossa ennen kuin lisäät jauhoihin sekoitetun kuivahiivan. Tee munkkitaikina kuten tekisit pullataikinan, mutta muista jättää taikina löysäksi!
2. Kohota.
3. Tee taikinasta pikkupullia ja anna hetken kohota liinan alla.
4. Kuumenna öljy. Paista munkkeja molemmilta puolilta ja nosta reikäkauhalla jäähtymään.
5. Sokeroi ja syö :).




4 kommenttia:

  1. On varmaan testattu ja hyväksi havaittu ohje?! :) Kiitos tästä! Just mietin, et onkohan glut. munkkeja olemassa... Mutta siis on! Nappaantalteen ja annan läheiselle vinkiksi! :) Taisin joskus aiemminkin katsella jotain glut ohjetta täällä, mut en muista kokeilinko. On vähän uusi juttu lähipiirissä, siksi pitää pitää silmät ja korvat auki reseptien varalle. :)

    VastaaPoista
  2. Siis testattu on ja syöty vatsat pullolleen :)! Oikein hyviä olivat eli suosittelen! Kaikki reseptit, mitä täällä julkaisen, ovat kokeiltuja ja hyväksi havaittuja, tosin makuhan on kaikilla erilainen. Mutta loppupelissä gluteenittomien leivonnaisten teko ei vaadi ihmeitä, pieni ajatuksen muutos vehnäjauhojen kohdalla yleensä riittää ;)!

    VastaaPoista
  3. Löysinpäs kivan blogin:).Kiinnostaa nähdä gluteenittomien leivonnaisten valmistusta. Itsekin joudun niitä väkertelemään. Liitynpä samalla lukijaksi myös!

    VastaaPoista
  4. Voi kiitos! Ja tervetuloa vain mukaan! Ideoita voi heittää myös takaisinpäin ;) joten kommentoi rohkeasti!

    VastaaPoista