lauantai 13. huhtikuuta 2013

Porkkanakakku lasissa (G+L)


Koristelliset kakut nro 2 -lehdessä oli porkkanakakun ohje. R-A-K-A-S-T-A-N porkkanakakkua, mutta en ole saanut sitä onnistumaan gluteenittomana. Joten ajattelin, että voisinpa yrittää. No, eihän se mennyt lainkaan niinkuin Strömsössä! Kakku mureni tuhannen soosiksi. Vieraita tulossa, kakku säpäleinä, mikä ratkaisuksi?

Päätin laittaa kakun täytteineen laseihin valmiiksi annoksiksi. Idea olikin varsinaisen onnistunut, vaikkakaan ei ratkaissut sitä pulmaa, että miksi kakku ylipäätään mureni. No, täytyy jatkaa harjoittelua :). Mutta tässä vielä lehden ohje sovellettuna, maku on ainakin kohillaan, joten suosittelen kokeilemaan vaikka lasiversiona, jos muuten ei onnistu :):


PORKKANAKAKKU (G+L)

Pohja
225 g margariinia 
2 ½ dl sokeria
4 munaa
1 appelsiinin mehu ja raastettu kuori
2,7 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 tl kanelijauhetta
1 tl piparimaustetta1 tl kanelia
1 dl mantelijauhetta
2 dl manterirouhetta
4 raastettua porkkanaa (350 g)

- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää munat ja sekoita.
- Lisää appelsiinin aastettu kuori ja meh.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää. Sekoita tasaiseksi.
- Lisää porkkanaraaste ja sekoita tasaiseksi.
- Laita taikina voideltuun kakkuvuokaan.
- Uunissa: noin 180 astetta, noin 1 tunti.


Täyte / päällinen
250 g margariinia
2 dl tomusokeria
n. 400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 appelsiinin raastettu kuori
1 tl appelsiinimehua

- Vatkaa margariini ja tomusokeri pehmeäksi seokseksi.
- Lisää tuorejuusto ja appelsiinin raastettu kuori ja mehu. Sekoita.
- Laita seos jääkaappiin väh. 20 minuutiksi ja levitä sen jälkeen kakun väliin ja päälle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti