maanantai 4. maaliskuuta 2013

Sieni-pekoni-piirakka (G+L)

  
Yhteishyvän uusimmassa ruokalehdessä oli herkullisen oloinen piiras. Siitä se ajatus sitten lähtikin ja sitä soveltaen tein piiraan, joka on vähän kevyempi versio ja sopii taas myös erityisruokavalioisille. Parasta tässä on se, että sitä voi syödä kylmänä tai lämmitettynä ja sopii lounas- ja päivällispalaksikin salaatin kera.

HERKKUSIENI-PEKONIPIIRAS

Taikina
1 dl öljyä
3 dl gluteenittomia leipäjauhoja tms. (itse käytin Semperin karkeaa jauhoseosta)
1 tl suolaa
1 muna
2 rlk vettä

- sekoita ainekset keskenään
- painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille
- laita jääkaappiin kylmenemään täytteen valmistuksen ajaksi

Täyte
max. 1 rasia (150-200 g) herkkusieniä
1 pkt (140g) pekonia
½ purjoa
1 dl emmental-juustoraastetta 
2 munaa
1 prk kermaviiliä
1 rkl sinappia
ripaus rouhittua mustapippuria 

- puhdista ja pilko sienet
- hienonna pekoni ja purjo
- paahda pekoni ruskeaksi kuivalla pannulla
- lisää pannulle sienet ja purjo
- paista kunnes purjo pehmenee
- siirrä jäähtymään

- ripottele taikinapohjalle juustoraaste
- kaada päälle pekoni-sieni-purjoseos
- sekoita kulhossa muut täytteen ainekset ja kaada seos vuokaan

- 200 astetta, 25-30 minuuttia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti