perjantai 22. maaliskuuta 2013

Marenkihunnutettu puolukkapiirakka (G+L)


Pakastimesta löytyy vielä viime syksynä poimittuja puolukoita. Olen itse puolukan ystävä, ja mahtuupa perheeseen niitäkin, jotka ovat tonkineet kylmiä puolukoita suoraan pakkasesta :)...

Puolukasta saa myös hyviä piirakoita. Tässä yksi niistä, jota tarjosin ystävälle ja yhteistuumin todettiin, että nam-nam. Alkuperäisen reseptin olen ottanut talteen jostain vanhasta lehdestä (Kotiliesi / Kodin Kuvalehti), mutta lehteä minulla ei ole enää jäljellä. Mennään siis tällä :).


HUNNUTETTU PUOLUKKAPIIRAKKA

Täyte

5 dl puolukoita 
1½ dl sokeria
½ dl vettä
2 rkl perunajauhoa

Sekoita täytteen ainekset kattilassa ja kiehauta (=kiisseli). Anna jäähtyä.


Pohja

70 g margariinia
1 dl sokeria
2 kananmunan keltuaista
½ dl kermaa
1 dl maissitärkkelysjauhoja
1 dl kaurajauhoa tai esim. gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta

Tee pohja ja levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Pinnalle

2 kananmunan valkuaista
n. ½ dl sokeria tai maun mukaan

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon sokeri. Paista 200 asteessa muutama minuutti, kunnes pinta saa väriä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti