keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Herkullinen pähkinäsuklaafudge


Oma jouluherkkuni oli tänä vuonna herkullinen pähkinäsuklaafudge. Ohje löytyi Joulun kotoliving-lehdestä, ja toteutin sen sellaisenaan (ilman valkosuklaata). Suussa sulavaa, erittäin makeaa....

Pähkinä-suklaafudge

4½ dl sokeria
2½ dl vispi- tai kuohukermaa
100 g tummaa suklaata
50 g voita (tai margariinia)
½ dl siirappia
(50 g valkosuklaata)
1 dl cashewpähkinöitä 
rypsiöljyä vuoan voiteluun
(sormisuolaa)

1. Mittaa sokeri, kerma, paloiteltu suklaa, voi ja siirappi paksupohjaiseen kattilaan. Sekoita.

2. Kuumenna, kunnes seos alkaa kiehua ja sokeri sulaa. Nosta lämpötilaa ja keitä noin seitsemän minuuttia (minä keitin noin 12 minuuttia, ennen kuin massa oli valmista).

3. Tee kuulakoe, eli pudota tippa seosta vesilasiin, jossa on kylmää vettä. Jos seos jähmettyy muotoiltavaksi, se on valmsita. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi.

4. Sekoita kädenlämpöinen massa sähkövatkaimella. Lisää halutessasi rouhittu valkosuklaa.

5. Voitele rypsiöljyllä pieni vuoka (esim. 16*24 tai 20*20 cm). Kaada fudgeseos vuokaan.

6. Rouhi cashewpähkinät ja paahda rouhe kuumalla ja kuivalla paistinpannulla. Ripottele pähkinät fudgen pinnalle. Anna jähmettyä jääkaapissa 4-6 tuntia ja leikkaa paloiksi. Lisää halutessasi ripaus sormisuolaa. 

Fudge säilyy huoneenlämmössä kuivassa paikassa hyvin noin viikon.
 

2 kommenttia:

  1. Nam!
    Tosin olen eri mieltä tuosta säilyvyydestä, niin herkun näköistä että tulee taatusti syödyksi jo parissa päivässä;)

    VastaaPoista
  2. :) Niinhän minäkin luulin, mutta on sen verran makeaa, ettei vaan pysty syömään paljon kerrallaan :)...

    VastaaPoista