maanantai 3. joulukuuta 2012

Kynttilöinnin alkeet


Olen pikkuhiljaa kerännyt kynttilänjämiä purkkiin ja nyt alkoi näyttää siltä, että jämistä saisi tehtyä muutaman kynttilän. Joten pikkulahjojen kasa sai kasvaa...

Tässä yksinkertainen ohje kynttilävaluun vanhoista kynttilöistä:


1. Sulata kynttiläjämät vesihauteessa (tai vanhassa kattilassa). Sulattaminen kestää jonkin aikaa, joten kiireessä ei kannata lähteä kynttiläpuuhiin!


2. Leikkaa pestystä maitopurkista sopiva muotti ja tee pieni reikä pohjaan. Pujota reijästä sydänlanka ja tee hyvä solmu maitopurkin ulkopuolelle. Tiivistä vielä reikä laittamalla solmun päälle pala maalarinteippiä. Pingota sydänlanka grillitikkuun, kynään tms. solmimalla.3. Siivilöi sulanut kynttiläaines roskista (vanhoista sydänlankojen pätkistä jne).

4. Kaada sula kynttiläaines muottiin. Koska maitopurkki on ns. pehmeä muotti, niin teippaa muotin yläosa maalarinteipillä tukevasti - kynttilästä tulee sopusuhtaisen neliskanttinen.


5. Kynttilän keskelle jää "lommo". Kun kynttiläaines on jähmettynyt, niin kaada "lommoon" lisää sulaa kynttiläainesta, jotta pinnasta tulee tasainen (tosin itse tykkään myös persoonallisista lommoista enkä aina jaksa tätä vaihetta tehdä :)).

6. Anna kynttilän jähmettyä. Revi maitopurkkimuotti pois. Leikkaa sydänlanka (myös alla oleva solmu). Koristele.

 


Making candles :).

2 kommenttia:

  1. Kauniita! Täytyykin selailla mitä kaikea muuta kivaa olet duunaillut.
    -Tupu-

    VastaaPoista