lauantai 17. maaliskuuta 2012

Vetoketjulintsausta ja sävy sävyyn


En tiedä onko tämä yleistä, mutta olen pahimman sortin vetoketjulintsari. Kun vetoketju pitäisi vaihtaa, leikin, etten tiedä sitä tai vitkuttelen aikani. Kun rikkinäinen vetoketju on kohdattava, en vaihda sitä, vaan ompelen uuden sen alle, vanhaan vetoketjuun kiinni. Toimii. 

Tässä jo kahdella lapsella ollut hyvin palvellut talvitakki korjattiin perheen kuopuksen tulevaan käyttöön...vetoketjulintsaustyylillä...


Poikien vaatekätköistä löytyi kuopukselle myös ihanan vihreäsävyinen keväthaalari. Vähän on vielä iso, mutta piti saada siihen sävy sävyyn pipo. Pieni pala bambitrikoota riitti pipon ulkokankaaksi, sisäpuolella ruskea puuvillavelour.


Some zipper work and a new bambi hat.

8 kommenttia:

 1. Ei ikinä ikinä ole tullut mieleen, että noinkin voi tehdä! Nyt tiedän ja taatusti matkin sinua :)=

  VastaaPoista
 2. Kiva, että voin olla avuksi :D!

  VastaaPoista
 3. Kiitis tuosta vetoketjuvinkistä! lähtee heti kokeluun tytön kevt takkiin!

  VastaaPoista
 4. Eipä kestä - ei kun käyttöön!

  VastaaPoista
 5. No niin, asiaa! Tytsyn talvihaalari (jäi jo pieneksi)tarvis uuden vetoketjun ja toihan onkin näppärä tapa saada siihen 'vaihettua' ketju. Onko tuo siis vain kerralla ommeltu kiinni vanhaan???

  VastaaPoista
 6. Kyllä vain! Otin ompelukoneesta tallan kokonaan pois, en edes yrittänyt esim. vetoketjutallalla, vaikka saattaisi niinkin onnistua. Mutta kun ottaa tallan pois ja ohjailee siten, että vanha vetoketju ei pääse ruttaantumaan "tallatorson" (eli se mihin talla laitetaan) väliin, niin kyllä onnaa!

  VastaaPoista
 7. Oukei, kiitoksia!! Eikun kokeilemaan jahka ehdin...

  VastaaPoista