keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Omat opit 2013

Taas on yksi vuosi nykertelyä takana. Kaikenlaisessa käsillä tekemisessä on hienointa se, että koko ajan oppii uutta tai ainakin vahvistaa vanhaa. Kirjasin tähän vuoden 2013 omat opit:

Vanhasta uutta

Vanhasta uutta osasto on päättymätön, ääretön, mittaamaton. Kaikenlaisesta vanhasta voi kehitellä kaikenlaista uutta - tärkeinä inspiraation lähteinä toimivat blogit, askartelulehdet jne. Vanhaa voi yhdistellä myös luonnonmateriaaleihin tai ties mihin - tässä on oppi vielä täysin kesken!Fimomassa ja muovailu

En ole koskaan pitänyt itseäni kovin kummoisena muovailijana. Onneksi apuna on leimoja, painokuvioita, muotteja jne - ne auttavat saamaan aikaiseksi jotain, josta voi jopa itsekin tykätä. Silti muovailemillani vauvoilla ei ole koskaan jalkoja eikä käsiä...näyttäisivät varmaan räpylöiltä :). Mutta siis sen olen oppinut, että kaikkea voi yrittää ja se mitä ei osaa tehdä, sen voi piilottaa :)...
Leimasimet

Kiitos kiitos leimasimille! Leimasimia voi käyttää monille muillekin materiaaleille kuin pelkästään paperille!
Sokerimassa-/marsipaaninykertely

Tänä vuonna opettelin tekemään lehtiä, ruusuja ja muita kakunkoristeita sokerimassasta ja marsipaanista. Samalla opettelin lisää kärsivällisyyttä - eihän se heti ensimmäisellä kerralla onnistunutkaan :)!
Neulominen

Vuonna 2013 neulominen jäi vähiin. Mutta sainpas jotain uutta opittua, nimittäin langankiertoneuleen!Leipomukset

Suurin oppi viime vuonna tuli leivonnaisten myötä. Nyt tunnen hallitsevan gluteenittoman keittiön, erilaiset jauhot ja jauhoseokset. Harvemmin menee enää mikään pieleen ja soveltaminen onnistuu. Ja kaikista parasta on se, että tällä taidolla voi ilahduttaa useita ystäviä ja perheenjäseniä yhdellä kertaa :).


 


Ompelukset

Ompelukset-osastolla viime vuosi oli hienosäädön aikaa: nopeita tekeleitä tai omia sovelluksia / uudelleen kaavotuksia. Markkinoilla on niin paljon ihania kuoseja, myös kotimaisia, että valinnan vaikeus on aina suurin haaste - kun siitä selviää, niin ompelu on lastenleikkiä :).

Lasten kanssa askartelu

Lasten kanssa askartelussa pääsääntönä on mutkattomuus: materiaalien tulee olla helppoja työstää ja kovin vaikeita prosesseja on hyvä välttää. Niinpä opin käyttämään uusia materiaaleja tekemisessä, esim. kynsilakkoja maalauksessa, luonnonmateriaaleja, askartelusavea jne. Tämäkin kenttä on täysin päättymätön - innolla odotan mitä ensi vuosi tuo tullessaan!


Korut ja koholakka

Korurintamalla viime vuosi oli hiljaisempi, mutta harjoittelun alla oli koholakan käyttö. Haastavaa, mutta palkitsevaa!Korttiaskartelu

Korttiaskartelun suurimman opin sain taas uusista materiaaleista. Vintage-korttikuvat, leimasimet ja muut "härpäntikkelit" auttoivat inspiroitumaan.
Ja nyt kohti uusia haasteita - mitähän vuosi 2014 tuo tullessaan? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti