sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Helppo gluteeniton suklaakakku



Tämä kakku on paitsi helppo tehdä, myös helppo syödä. Siitä voi ottaa kerralla ison palan eikä tunnu missään (pahus!). Kiitos Kotiliesi 21/2011. Ei hassumpaa :). Tässä resepti hieman muunneltuna:

GLUTEENITON SUKLAAKAKKU

Pohja:
150 g margariinia
1 ½ dl vettä
3 dl sokeria
½ dl gluteenitonta täysjyväkaurajauhoa
1½ dl gluteenitonta jauhoseosta
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 munaa

Kuorrutus:
50 g margariinia
½ dl maitoa
1½ dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria

Koristeluun:
tomusokeria

1. Voitele ja jauhota pyöreä kakkuvuoka tai irtopohjavuoka (jauhotukseen voit käyttää esim.maissitärkkelysjauhoa).
2. Sulata margariini kattilassa. Mittaa joukkoon vesi. Kuumenna seos kiehuvaksi.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään.
4. Riko munat kuljoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Ei tarvitse vaahdottaa.
5. Vatkaa sähkövatkaimella kuivat aineet sekaisin. Kaada joukkoon munaseos ja lopuksi kuuma vesi-rasvaseos. Vatkaa hyvin.
6. Kaada taikina vuokaan.
7. 175 astetta, noin 40 minuuttia.

8. Kumoa kypsä kakku lautaselle / irrota irtopohjavuoan reunat.
9. Valmista kuorrutus: mittaa kaikki aineet kattilaan, kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen. Kaada kuuma kuorrutus kuuman kakun päälle. Kuorrutus imeytyy osittain kakkuun, mutta se ei haittaa - kakusta tulee mehevämpi!
10. Koristele halutessasi tomusokerilla.

Huom! Alkuperäisen ohjeen mukaan kakkua syödään vasta jäähtyneenä, mutta meillä se maistui sekä lämpöisenä että jääkaappikylmänä.

1 kommentti:

  1. Todella toimiva ohje! Kakku kohosi hyvin uunissa ja se on pehmeä sekä tiivis. Kuorrutuksessa käytin tomusokerin sijasta tavallista hienosokeria, ja koristelin kakun kookoshiutaleilla. Jauhoina käytin pelkästään Sunnuntai gluteenitonta jauhoseosta.

    VastaaPoista