sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Gluteeniton puolukkajuustokakku ja muita Isänpäivän tunnelmia


On taas yksi vuoden tärkeimmistä päivistä: Isänpäivä. Meillä Isänpäivää juhlitaan perinteiseen tapaan isien ja pappojen seurassa, nauttien hyvästä ruuasta, kakkuherkuista ja hämärän sallimasta kynttilämerestä.

Yksi herkuista oli puolukkajuustokakku, jonka resepti löytyy tuolta postauksen lopusta. Kakun ohje jäi käteeni jostain joululehdestä, jossa se oli tehty lasiin. Sovelsin tällä kertaa vain pohjan osalta ;).

Onnea kaikille isille!






 
 
GLUTEENITON PUOLUKKAJUUSTOKAKKU
 
Pohja:
150 g gluteenittomia suklaakeksejä (Pirkka)
75 g margariinia sulatettuna
 
Täyte:
3 liivatelehteä
100 g valkosuklaata
3 dl kuohukermaa
300 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 rkl sitruunamehua
 
Pinnalle:
3dl punaista mehua
2 dl hyytelösokeria
3 dl puolukoita (pakaste)
 
1. Tee pohja: hienonna keksit murustamalla ne (käsinkin onnistuu!). Sekoita murskan joukkoon sulatettu rasva. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle.
2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon tuorejuusto, sokerit ja sulatettu suklaa.
3. Purista liivatteista vesi ja liuota ne kuumennettuun sitruunamehuun. Kaada jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana juustomassaan ja sekoita tasaiseksi.
4. Levitä täyte pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa muutamia tunteja tai yön yli.
5. Kuumenna mehu kattilasa kiehuvaksi ja sekoita hyytelösokeri mehun joukkoon. Siirrä kattila pois liedeltä.
6. Jaa jäiset puolukat laseihin täytteen päälle. Sivele kuuma mehukiille (mehu-hyytelösokeriseos) puolukoiden päälle.
7. Anna hyytyä jääkaapissa tunnin ajan.

2 kommenttia:

  1. Sulla on näitä ihana reseptejä! Tosi herkullisen näköistä puolukkakakkua.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, yritän parhaani mukaan laittaa hyviä kokeiluja jakoon :)!

    VastaaPoista