sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Mihin se hävisi? Se omena-juustokakku?


Siinä me naapurintytön kanssa yhdessä tuijoteltiin...tyhjää lautasta. Ei paljon ehtinyt ottaa kuvaa, kun piirakka vain hävisi! Uusimmassa Kotiruokaa -lehdessä oli omena-juustokakun ohje, tein siitä taas gluteenittoman ja sitten se hävisi siinä kahvittelun lomassa. Kummallista...

GLUTEENITON OMENA-JUUSTOKAKKU

Pohja
100g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta

Täyte
2 prk (á 200g) sitruunatuorejuustoa (L)
1 rkl maissitärkkelysjauhetta
2 munaa
1½ dl sokeria
½ tl vaniljasokeria

Päälle
Hapahkoja omenia viipaloituna
1 tl kanelia

Tarjoiluun
1 prk (2,5 dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta


1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna vatkaten sekä kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.
2. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja painele se vuoan pohjalle ja reunoille.
3. Tee täyte: sekoita kaikki ainekset huolellisesti keskenään.
4. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle.
5. Kuori omenat, poista siemenkodat. Viipaloi omenat ohuiksi viipaleiksi ja lado täytteen päälle.
6. Ripottele pinnalle kanelia.
7. 175 astetta, noin 45 minuuttia.
8. Laita jäähtynyt piirakka jääkaappiin, tarjoa viileänä vaniljakastikkeen kera.

2 kommenttia:

  1. :-). Olet kyllä ahkera leipuri!

    VastaaPoista
  2. :)! Kyllä sitä sähkövatkainta tulee aika usein käytettyä ;)!

    VastaaPoista