torstai 15. marraskuuta 2012

Mustikkajugurttipiirakka



Taas tuli tehtyä kokeilu, joka hävisi salamana parempiin suihin : ): mustikkajugurttipiirakka. Helppo ja nopea, ja maistuu parhaiten jääkaappikylmänä. Nams ja mums jälleen...

MUSTIKKAJUGURTTIPIIRAKKA (L+G)

Pohja
100 g rasvaa (L)
1 dl sokeria
1 muna
½ dl mantelijauhetta
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 ½ dl maissitärkkelysjauhoa
1 tl leivinjauhetta

Täyte
300 g maustamatonta, rasvatonta jugurttia (L)
2 munaa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Pohjalle
mustikoita


- tee pohjataikina: sekoita aineet keskenään

- voitele piirakkavuoka. Laita pohjataikina vuokaan, nosta taikinaa myös vuuan reunoille.
- tee täyte: sekoita aineet keskenään
- laita mustikoita pohjan päälle ja kaada täyte mustikoiden päälle
- 190-200 astetta, noin puoli tuntia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti