keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Ruokalorukalenteri


Tämä joululahjaprojekti on ollut tekeillä jo pari kuukautta - onneksi on vasta marraskuun alku, joten voin sanoa, että olen ajoissa : ). Tässä siis ruokalorukalenteri - tai pari sellaista. Lorut ja runot olen löytänyt netistä, osan olen keksinyt itse. Kalenterin erityisyytenä on Itsenäisyyspäivälle mietitty pöydänkattaussetti ja yhteen perheeseen pääsee Itsenäisyyspäivän mukaan vielä joulukoriste, jossa on perheen jo edesmennyt sodassa ollut isovanhempi.

Tämän kalenterin idea lähti yksinkertaisesti siitä, että meidänkin perheessä on tiukasti kaivattu kivoja ruokaloruja. Joten samaan syssyyn tämä idea ilahduttanee muitakin : ).

Lorut on pääasiallisesti piilotettu yksinkertaisesti koristeltuihiin kirjekuoriin, joiden numero kertoo mikä päivä on kyseessä. Ja vanhempien tehtävänähän on piilottaa muut kirjekuoret sinne, mistä tonttu ne aina löytää : ).1.12. Lorupussi. Ensimmäisen päivän yllätyksenä on pieni punainen paketti, jonka sisältä paljastuu lorupussi.2.-5.12. Jokaisena päivän kirjekuoressa on uusi loru. Lorut on laminoitu 80 micronin laminointitaskuja käyttäen, joten pari ruokasotkuakaan ei lorukorteissa haittaa...6.12. "On tänään päivä itsenäisyyden, siitä vanhaa sukupolvea kiittää saamme. Katamme pöydän kauniisti ja hetken juhlavan läheisten kanssa jaamme." (oma)

Itsenäisyyspäivän paketista löytyy ed. runon lisäksi pieni virkattu liina, valkoinen kynttilä, lautasliinat ja lautasliinapidikkeet sekä joulukuusenkoriste (jota toki voi käyttää koristeena muutenkin).

Joulukuusen koriste: kopioitu kuva on liimattu kartongille (molemmin puolin), pitsit ommeltu ompelukoneella molemmin puolin, ripustuslenkki tehty lasihelmistä metallilankaan ja hematiittisydän myös metallilankaan "solmittu".

7.-15.12. Ruokaloruja

16.12. Oman ruokalorun keksimispäivä. "Tänään keksikää ruokaloru oma, se voi olla hassu tai soma!" (oma)

17.-23.12. Ruokaloruja

24.12. Loppuruno: "Joulumatkan teit ruokamaahan, tänään ihanan jouluruuan masuun saathan! Muista aina ruuasta kiittää, vain yksi sana - se riittää.

Nyt joulua teille kaikille toivotamme, ensi vuonna me tontut taas liikkeellä olla saamme!"A Christmas calendar, theme: food phrases. December 6th is Independence day, therefore, there's a special gift to celebrate that day.

2 kommenttia:

  1. Ihana idea ja toteutus:)
    Tänään juuri mietin voisiko sitä muistaa kummilasta joulukalenterilla, muullakin kuin sillä postitse lähetettävällä...varsinkin kun kivoja postikortin kokoisia ei enää meinaa löytyä? Paras on tähän mennessä ollut Myyrä:) Täytyy laittaa tämä idea korvan taakse, tänä vuonna en usko että enää ennätän;)

    VastaaPoista
  2. Minäkin olen todennut, että tällaiset joululahjat otetaan ilolla vastaan : ). Tein jo viimevuonna "säläkalenterin", mutta kun kuopuksemme sai lorukalenterin kummitädiltään, niin siitähän se ajatus sitten lähti "leviämään" : ). Ja totta, tällainen vaatii aikaa, mutta onneksi jouluja on vielä edessä : )!

    VastaaPoista