tiistai 11. lokakuuta 2011

Hahtuvapipoja ja pipo-ohjeita


Tiedättehän, että on päiviä, jolloin mikään ei onnistu? Veikkaan, että yrittäessäni ottaa järkeviä sovituskuvia pipoista, oli juuri se päivä. Karmea määrä kuvia kolmesta vaivaisesta piposta ja niistäkin lähes kaikki epäonnistuneita: milloin piti irvistää, milloin vetää pipo silmille, milloin jotain muuta : ).

Mutta joka tapauksessa jotain edes vähän esityskelpoista onnistuttiin saamaan kameran muistikortille. Tässä siis kolme vapaaseen tyyliin tehtyä hahtuvapipoa (kaksinkertainen hahtuva). Kaksi niistä on kokonaisuudessaan neulottuja, näihin myös ohjeet kuvien alla. Sammakkomerkkipipoon ei ole ohjetta, se on koekappale ja ohjeet sensuroitu : ).


TAAPERON PIPO (n. 9kk-2v), koko pipon korkeus n. 18 cm

- 60 silmukkaa jaettuna neljälle puikolle (voi toki tehdä myös pyöröpuikoilla)
- resori / joustinneulos n. 3,5 cm (oikea-nurja-oikea-nurja...)
- pelkkää oikeaa n. 9-10 cm
- tämän jälkeen kavennukset aina kunkin puikon alussa (2 silmukkaa yhteen) ja näin loppuun astiNUOREN / AIKUISEN PIPO, koko pipon korkeus n. 21,5-22 cm

- 72 silmukkaa jaettuna neljälle puikolle (voi toki tehdä myös pyöröpuikoilla)
- resori / joustinneulos n. 4-4,5 cm (oikea-nurja-oikea-nurja)
- pelkkää oikeaa n. 11-11,5 cm
- tämän jälkeen kavennukset aina kunkin puikon alussa (2 silmukkaa yhteen) ja näin loppuun astiSome wool hats for winter : ).

2 kommenttia:

  1. Jokikinen näyttää lämpimältä - kuvien laadusta huolimatta;) Mullakin olisi muutama pipo tehtävänä, ennekuin ne pakkaset tulee!

    VastaaPoista
  2. : ) Näinhän se on, pääasia, että päätä lämmittävät! Tsemppiä pipotehtailuun, minullakin on vielä aika monta pukinkonttiin tekemättä...

    VastaaPoista