lauantai 7. elokuuta 2010

Pikkuneidin asu

Pikkuneitimme (2kk) sai kummitädiltään aivan ihanat kengät, jotka olivat jääneet mukaan H&M:lta. Mutta mitä, eihän neidillä ollut sävy-sävyyn mekkoa. Joten pitihän sellainen tehdä. Mekon kaava on uusimman Ottobren puuvillatunikan kaava, mutta muokkasin sitä hieman: nappilistan tein hämyksi, eli etukappaleen keskelle ompelin vinokaitaleen, johon napit, ja kaula-aukon tein korkeammaksi, jotta sain kuminauhakujan. Lisäksi pidensin tunikaa hieman. Samalla kaavalla tein myös aiemman piparinkukkamekon.

Mekkoon sopivat vaippahousut ovat omalla kaavalla toteutettu. Ruskea kangas on Kangastukusta, nappilistan vinokaitale Iinulta ja vaaleanpunaruudullinen jotain vanhaa löytökangasta jostakin : )...

3 kommenttia:

  1. Voi kun kaunis! Minulla on samalla kaavalla leikattu mekko odottamassa kokoamista. Saajaakaan ei ole tiedossa, mutta pitää poikaäidinkin saada joskus tehdä mekkoja :)

    VastaaPoista
  2. Se on ihan totta! Ennen aikaa meidän pikkuneitiä tein mekkoa ja hametta "liukuhihnalla" kummitytöille tai kavereiden lapsille, pitäähän sitä olla mekkokiintiö vaikka ei tietäisi kenelle mekon antaa : )!

    VastaaPoista