keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Omenaunelma, American way


Oh dear. Tämä toinen blogiin selvinnyt omenapiirasresepti on taivaallinen. Se löytyi Me Naisten 39/2012 numerosta ja sovelsin sitä laktoosittomaksi ja gluteenittomaksi. Laitan oheen myös alkuperäisen ohjeen - uskon että molemmilla tulee yhtä namsjamums. 

P.s. tämä oli noin kuudes omenapiirasresepti, jonka olen tänä syksynä kokeillut ja jää ehdottomasti reseptilaatikkoon yhdeksi helmeksi...

AMERIKAN PIIRAS, sov. (L+G)

Pohja ja päällinen
4 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 rkl sokeria
ripaus suolaa
125 g kylmää laktoositonta voita
noin 3 rkl jääkylmää vettä

Täyte
Mummolan pikkuomppoja noin 8 kpl : )
25 g laktoositonta margariinia
1 dl hillosokeria
1 tl kanelia
½ tl inkivääriä
1½ rkl perunajauhoja

Lisäksi voiteluun 1 muna.

1. Sekoita keskenään venhäjauho, suola ja sokeri. Pilko voi paloiksi jauhojen sekaan ja nypi tasaiseksi. Lisää loppuvaiheessa vesi. Kääri taikina muoviin ja laita jääkaappiin 15-30 minuutiksi vetäytymään.
2. Kuori omenat ja poista hedelmäkodat. Pilko omenat lohkoiksi. Laita pannulle omenalohkot, rasva, hillosokeri, mausteet ja perunajauho. Paista keskilämmöllä 5-6 minuuttia ja nosta sivuun odottamaan.
3. Kauli 1/3 taikinasta kanneksi ja lopit pohjaksi. Nosta isompi taikinalevy vuokaan (halk. noin 24 cm) ja kumoa päälle omenaseos. Nosta taikinalevy päälle ja nipistä reunat huolellisesti kiinni toisiinsa. Rei'itä pinta haarukalla ja voitele kananmunalla.
4. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 30-35 minuuttia.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti