lauantai 28. joulukuuta 2013

Gluteeniton juustokakku jouluhömpsyin



Ihanaa joulunmakua sisälsi tämäkin uusi reseptikokeilu. Hieman Santa Marian alkuperäisestä reseptistä muunneltu, mutta pääasiat pidetty tiukasti mukana. Syödään maiskutellen ja mukustellen :)...


GLUTEENITON JUUSTOKAKKU jouluhömpsyin
 
POHJA:
200-250 g gluteenittomia kauradigestivekeksejä
100-125 g sulatettua margariinia
1 rkl kanelia
 
TÄYTE:
3dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
 
PINNALLE:
pähkinöitä, kuivattuja karpaloita, rusinoita
 
1. Murskaa keksit ja lisää joukkoon sulatettu margariini ja kaneli. Painele keksimurska voidellun irtopohjavuoan pohjalle.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi.
3. Sekoita keskenään tuorejuusto, tomusokeri, kardemumma ja kermavaahto.
4. Levitä täyte pohjan päälle.
5. Laita vuoka jääkaappiin useiksi tunneiksi / yön yli. (Tai vaihtoehtoisesti pakkaseen muutamaksi tunniksi.)
6. Koristele ja nauti :).

2 kommenttia:

  1. Voi näitä sinun ihania herkkuja :) Mukava tulla katsomaan ja herkuttelemaan ihan näin kuvienkin kautta!

    VastaaPoista
  2. :)! Ja sehän olisi muuten kätevää, jos pystyisi herkuttelemaan kuvien kautta eikä tarvitsisi aina maistella ;)...

    VastaaPoista