sunnuntai 13. lokakuuta 2013
Gluteeniton arabialainen kakku
Monella leivonnaisella on usein tarina - tarina, jonka kautta se on jotenkin päätynyt juhlapöytään. Tästä kakusta kuuluu kiitos uudelle työkaverilleni, jonka äidiltä tämä resepti löytyi. Resepti oli alunperin vehnäjauhopohjainen, mutta helppo tehdä myös gluteenittomana!
Koska kuorrutteen kohdalla loppui tomusokeri kesken, kakkuun ei tullut kuorrutetta vaan kastike :). Eipä näyttänyt syömistä haittaavan :)...
GLUTEENITON ARABIALAINEN KAKKU
Taikina
200 g margariinia
3½ dl sokeria
3 munaa
5 dl gluteenitonta jauhoseosta
½ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
3/4 tl muskottipähkinää
2½ rkl kaakaojauhetta
1 dl mantelijauhetta
2 dl maitoa
1. Vaahdota rasva ja sokeri.
2. Lisää munat.
3. Lisää kuivat aineet.
4. Lisää maito. Sekoita tasaiseksi.
5. 175 astetta, vuuasta riippuen 40-60 min.
Kuorrute
- voisulaa
- kahvia maun mukaan
- ripaus kanelia
- tomusokeria
Sekoita kuorrutteen aineet keskenään. Kuorruta kakku. Syö. Nauti. Sulata ;).
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Arabialainen on yksi varmimmista perheen juhlaleivonnaisista.
VastaaPoistaNäyttääpä ihanalta, pitää kokeilla!
VastaaPoista