lauantai 14. syyskuuta 2013

Gluteeniton omena-mustikkapiirakka


Olipa kerran mummu, joka teki herkkupiirakkaa. Lapset maistoivat sitä ja halusivat mummulta reseptin. Siitä reseptistä sitten pyöräyttelimme piirakan, gluteenittomaksi muunneltuna. Ja ai-jai miten se maistuikaan!


GLUTEENITON OMENA-MUSTIKKAPIIRAKKA
Piirakkavuokaan.
Tee pellilliseen annos kaksinkertaisena.

2 munaa
1½ dl sokeria
3 dl maitoa
2 dl gluteenitonta kaurajauhoa
4 dl gluteenitonta jauhoseosta
1½ tl leivinjauhetta
100 g margariinia sulatettuna

1. Vaahdota munat ja sokeri.
2. Lisää loput ainekset. Sekoita tasaiseksi.
3. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan.
3. Lado päälle omenaa (lohkoina/viipaleina/paloina) ja mustikoita.
4. Ripottele pinnalle sokeria ja kanelia.
5. 200 astetta, n. 30-40 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti