lauantai 7. syyskuuta 2013

Gluteeniton banaanikakku


Mausteinen banaanikakku (kahvikakku) on kaikessa herkullisuudessaan ollut yksi perheemme suosikeista jo vuosia. Tällä kertaa kokeilin sitä gluteenittomana ja piirakkaversiona: tein kakun piirakkavuokaan ja päälle banaaneista päällisen. Toimi näinkin, mutta mielestäni parempi ilman päällystä - tämä lienee makuasia.

Tämä kakku on kasvimargariini-/pöjypohjaisena myös maidoton eli sopii monelle!

GLUTEENITON BANAANIKAKKU

kakku
150 g margariinia tai rypsiöljyä
1½ dl sokeria
3-4 banaania soseutettuna
2 munaa
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
½ tl neilikkaa
½ tl inkivääriä
½ tl suolaa
4 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta

päällinen
noin 3 banaania
sitruunamehua
hyytelösokeria

1. Sekoita kakun ainekset keskenään tasaiseksi taikinaksi.
2. Kaada voideltuun ja jauhotettuun kakku-/piirakkavuokaan.
3. 175 astetta noin 40-60 min.
4. Tee halutessasi jäähtyneeseen piirakkaan päällinen: viipaloi banaanit ja laita ne piirakan päälle. Sivele viipaleet sitruunamehulla. Tee kiille/hyytelö päälle hyytelösokeriohjeen mukaisesti (löytyy hyytelösokeripakkauksesta).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti